|
Hvad er Arginin?
Arginin er mad.
Det indeholder tre væsentlige
ting som din krop behøver for at være vital, frisk og energisk:
Oxygen, næring og evnen til at fjerne affaldsstoffer
Aginin er en aminosyre som får kroppen til at producere Nitrogen-oxid
(NO).
Det er en gasart, der er så effektiv, at det blandt forskere kaldes
for et mirakel-molekyle .
Arginin er et middel mod forhøjet blodtryk,
højt kolesterol, risiko for diabetes, sårheling og blodpropper,
rejsnings problemer,
idet gasarten NO får blodårene til fjerne det plak, der sidder på
indersiden af dine blodårer. Dette er en ældringproces, som Arginin
kan forbedre, at du ikke får så meget plak i blodårerne.
Her er en lille teknisk forklaring på
hvad Arginin er.
I kemi er en aminosyre ethvert molekyle, som indeholder både en
aminogruppe og carboxylsyregruppe.
I biokemi bliver den kortere og mere generelle term aminosyre
hyppigt anvendt om alfa-aminosyrer. En alfa-aminosyre er en aminosyre hvor
amino og carboxylsyregruppen er forbundet til samme. Nogle molekyler som
prolin indeholder ikke en aminogruppe og er derfor ikke kemisk set en
aminosyre. Teknisk set er proline en imonosyre, men bliver også
kategoriseret som en aminosyre, da den har funktionelle ligheder med ægte
aminosyrer i celler
Aminosyrer der sidder i et peptid eller et protein kaldes aminosyrerester.
Når aminosyrer sættes sammen til peptider dannes en såkaldt
peptidbinding under fraspaltning af et vandmolekyle. Af dette
vandmolekyles tre atomer stammer et brintatom fra aminogruppen
på en ene aminosyre, mens et brint og et iltatom stammer fra
carboxylsyregruppen på den anden aminosyre.
Der fjernes altså atomer fra aminosyren når den sættes sammen med en
anden aminosyre. Det der bliver tilbage kaldes aminosyreresten.
|